Nov 18, 2007

ΤΟ ΡΗΓΜΑ

Υπάρχει ένα Ρήγμα μέσα στην πόλη.

Το Ρήγμα διατρέχει σημεία της πόλης.

Σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη έχει το Ρήγμα της.

Μπορεί σε μια πόλη να είναι τόσο μεγάλο ώστε να διασχίζει σε μήκος ακόμη και όλη την πόλη, μπορεί σε μια άλλη πόλη να είναι τόσο μικρό ώστε να διασχίζει μόνο μία μικρή περιοχή.

Αλλαγές επίσης συμβαίνουν. Μέσα στα χρόνια, το Ρήγμα μπορεί να επιμηκυνθεί ή και να συρρικνωθεί, αντίστοιχα πολύ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό. (Αυτό σημαίνει ότι τυχόν παλιοί χάρτες του Ρήγματος σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύουν πλέον. Ένα ασφαλές χρονικό διάστημα παλαιότητας χάρτη είναι μάλλον τα δύο ή τρία χρόνια).

Το Ρήγμα θα μπορούσαμε με μια φράση να το χαρακτηρίσουμε ως «τοπική διαταραχή της πραγματικότητας σε περιοδική χρονική ροή».

Το Ρήγμα περνάει περιόδους Συστολής (Ι) και περιόδους Διαστολής (Ο).

Ο ρυθμός του κύκλου Συστολής-Διαστολής (Ι > Ο > Ι) διαφέρει από πόλη σε πόλη, και επίσης διαφέρει από εποχή σε εποχή, ενώ συχνά γίνεται απρόβλεπτος.

Το Ρήγμα αποτελείται από τις «Ρωγμές».

Μπορούμε να φανταστούμε πάνω στον χάρτη της πόλης έναν εξαιρετικά ακανόνιστο «λεκέ» πάνω σε μια περιοχή, κι αυτή είναι μία Ρωγμή. Περίπου στην ίδια ευθεία –συχνά με αποκλίσεις– και αφού μεσολαβεί ένα μεγάλο ή μικρό «κενό», σε μια άλλη σχετικά κοντινή περιοχή υπάρχει μια ακόμη Ρωγμή, κι έπειτα πιο πέρα ακόμη μία, και ούτω καθεξής… Το μέγεθος και το σχήμα των Ρωγμών ποικίλουν.

«Ρήγμα» ονομάζουμε τη νοητή διασύνδεση όλων αυτών των Ρωγμών.

3 comments:

Anonymous said...

Μα πότε θα κυκλοφορήσετε το άλμπουμ του Cosmopolis Project ;

Apostolis Psichramis said...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ έχεις διεγείρει τα κέντρα του εγκεφάλου μου με το Cosmopolis Project.
Είχα καταλάβει διαβάζοντας τα άρθρα στη Μυστική Ελλάδα πως κάτι "πονηρό" ετοιμάζεις αλλά αυτό πια..Προσπαθώ να βρω μιαν άκρη και ελπίζω να γίνεις ο "πλοηγός"μας μια ακόμη φορα.
Υ.Γ. Πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν οι ζωές τους αν απλά και οι υπόλοιποι "έβλεπαν" κάτι έξω από τα καθημερινά δίπλα τους, ανάμεσα τους.Μια ματιά μόνο και......καλή συνέχεια

Anonymous said...

γιατί magic moments; γιατί dare to know; Το arcades project δεν ήρθε ποτέ απο εκεί που το παρήγγειλα.
Πάτος